En halv är, tänk nu hur främmande, två tredjedelar av tre fjärdedelar.

-Piet Hein

Välkommen till Matteguiden!
Här förklaras gymnasiematten utan vrickade härledningar och bevis, som oftast bara krånglar till det hela ännu mer. Duger inte förklaringarna på sidan så kika gärna in i forumet där du både kan bli hjälpt och hjälpa andra.

Matte Diskret

Som ni ganska snabbt kommer att märka så skiljer sig i, vissa fall, den diskreta matematiken avsevärt från de andra mattekurserna. Under denna kurs får vi lära oss en hel del nya tankesätt kring mängder och relationer och hantera andra tal som baseras på t.ex. de binära, oktala och de hexadecimala talsystemen. Därtill kommer vi även studera olika typer av talföljder (geometriska, aritmetiska och rekursiva talföljder) samt i kapitlet om algoritmer kommer vi att lära känna vår grafräknare lite bättre genom en introduktion till programmering av grafräknaren.
I överlag blir det en hel del användande av grafräknaren som hittills annars mest använts i många basic-syften.

Det kommer även vara en del repetition av sannolikhetslära, men denna tas även till en högre nivå som är mycket användbar.

InnehållsförteckningGillade du denna sida? Hjälp andra att hitta den!

Genom att trycka på länkarna här över så sprider du ordet om Matteguiden och hjälper oss att växa. På så sätt kan vi fortsätta att hjälpa besökare som behöver hjälp med matten.Äldre kommentarer

  1. Kamila Rahimi
    16 maj 2015 @ 15:02

    det är helt underbart <3