Gud har skapat de naturliga talen. Resten är människans verk.

-Leopold Kronecker

Välkommen till Matteguiden!
Här förklaras gymnasiematten utan vrickade härledningar och bevis, som oftast bara krånglar till det hela ännu mer. Duger inte förklaringarna på sidan så kika gärna in i forumet där du både kan bli hjälpt och hjälpa andra.

Högskolematte

Välkomna till Matteguiden.se nyaste tillskott , högskolematten!

Denna del av matteguiden riktar sig främst till dem som börjat på högskolan och läser nån av de många mattekurser som finns där men även till gymnasieleverna i de lite övre årskurserna som är nyfikna på hur högskolematematiken ser ut och hur mycket den skiljer sig från gymnasiematten.

Det ni hittar på sidan är insamlat videomaterial från olika högskolor och hitills bara från högskolan MIT. Videoguiderna från MIT är på engelska och kan tyckas vara svårförstådda vid en första anblick, men de är extremt pedagogiska och har hjälpt oss som utvecklat matteguiden.se många gånger.

Sidan är fortfarande under utveckling och ni kan vänta er att mer material kommer att komma så småningom. Ni får också jättegärna vara med och önska material som just ni kan ha användning för, antingen genom att skriva ett mail till oss eller att skriva om det i forumet!Gillade du denna sida? Hjälp andra att hitta den!

Genom att trycka på länkarna här över så sprider du ordet om Matteguiden och hjälper oss att växa. På så sätt kan vi fortsätta att hjälpa besökare som behöver hjälp med matten.