Matematik är som kärlek - en enkel idé, med det kan bli komplicerat.

-Okänd

Välkommen till Matteguiden!
Här förklaras gymnasiematten utan vrickade härledningar och bevis, som oftast bara krånglar till det hela ännu mer. Duger inte förklaringarna på sidan så kika gärna in i forumet där du både kan bli hjälpt och hjälpa andra.

Matte F på Matteguiden


Nu finns hela Matte F på Matteguiden. Efter mycket skrivande och räknande är det äntligen klart. Delen är skriven av Simon, till skillnad från de övriga mattekurserna som Elin har skrivit. Matteguiden strävar efter att vara ett heltäckande komplement till skolundervisningen och den nya kursen är ett stort steg i rätt riktning. Vi hoppas att vi kan lägga upp Matte Diskret någon gång under vårterminen för att komma ännu närmare vårt mål.

Är det någon mattekurs som du saknar? Kommentera gärna och säg vad du tycker om våra kurser eller om hemsidan i allmänhet.

Postat den 10 november 2010 av Simon

Gillade du denna sida? Hjälp andra att hitta den!

Genom att trycka på länkarna här över så sprider du ordet om Matteguiden och hjälper oss att växa. På så sätt kan vi fortsätta att hjälpa besökare som behöver hjälp med matten.Äldre kommentarer

 1. Fred
  14 november 2010 @ 0:44

  Bra jobbat med sidan. Ser fram emot Matte Diskret, så skynda på med den :P

  Den här sidan + matteboken.se är allt jag behöver för att lära mig all gymnasiematte, mattlektionerna blir helt onödiga. :)

 2. Demir
  26 november 2010 @ 18:04

  Nämen Elin, har du skaffat andra som jobbar på sidan åt dig? :-P

  Jag undrar över en sak. Kommer ni slänga in lite högskolematte senare? T.ex. Linjär Algebra?

 3. Tobias
  26 november 2010 @ 18:45

  Hej Demir.
  Vi har linjär algebra.
  http://www.matteguiden.se/hogskola/mit/linear-algebra/

  =)