Matematik är talens grammatik

-Hans Lohberger

Välkommen till Matteguiden!
Här förklaras gymnasiematten utan vrickade härledningar och bevis, som oftast bara krånglar till det hela ännu mer. Duger inte förklaringarna på sidan så kika gärna in i forumet där du både kan bli hjälpt och hjälpa andra.

Nya Matteguiden


I vintras valde jag att börja samarbeta tillsammans med 4 studenter på KTH; Tobias Nyholm, Hannes Hagman, Joakim Carselind och Simon Janghede. Dessa fyra killar gillade upplägget på Matteguiden och såg många möjligheter till utveckling och förbättringar av hemsidan.
Arbetet fram tills nu har bestått av att framtidssäkra Matteguiden dvs. ge utrymme för att kunna lägga till fler saker samt att göra den mer säker för alla typer av webbläsare och bättre uppbyggd än en hemsnickrad hemsida.

I och med denna nya sida fick jag möjlighet att bättra på många, redan befintliga, texter och exempel så förhoppningsvis kommer många avsnitt kännas lite mer genomgångna än innan. Annars så är det ni ser nu inte så mycket nytt från förut, men det kommer att fyllas på efterhand.

Vi har delat in Matteguiden i en gymnasiesektion och en högskolesektion där jag främst ansvarar för gymnasiesektionen medan killarna främst ansvarar för högskolesektionen. Högskolesektionen ska gradvis fyllas på med olika typer av högskolematte, Matte F ska läggas till bland gymnasiematten och vi hoppas även på att få in Matte Diskret där.

Utveckling av Matteguiden är nyckelordet! :D

Jag rundar av detta inlägg med att hälsa killarna välkomna till Matteguiden!

Mvh Elin Ericsson

Postat den 17 april 2010 av Elin

Gillade du denna sida? Hjälp andra att hitta den!

Genom att trycka på länkarna här över så sprider du ordet om Matteguiden och hjälper oss att växa. På så sätt kan vi fortsätta att hjälpa besökare som behöver hjälp med matten.Äldre kommentarer

 1. Jimmy
  26 april 2010 @ 0:21

  Kanon!
  Älskar den här sidan! Blir den ännu bättre så är det otroligt bra!

 2. Jocke
  2 maj 2010 @ 20:02

  härligt att fler engagerar sig

 3. Bengt
  13 juli 2010 @ 1:26

  Helt enastående sida. Lycka till!