Matematik är vetenskapen där man inte vet vad man pratar om, inte ens om det man säger är sant.

-Bertrand Russel

Välkommen till Matteguiden!
Här förklaras gymnasiematten utan vrickade härledningar och bevis, som oftast bara krånglar till det hela ännu mer. Duger inte förklaringarna på sidan så kika gärna in i forumet där du både kan bli hjälpt och hjälpa andra.

Ny hösttermin = Uppdaterad Matteguiden.se


Såhär några veckor in på höstterminen hälsar vi på Matteguiden.se alla besökare välkomna tillbaka efter ett, förhoppningsvis ;) , avkopplande och skönt sommarlov! Inför denna hösttermin har vi siktat på att försöka få in nytt material på hemsidan och uppgradera den efter de förändringar som gjorts i och med Gymnasiereformen 2011.
Vi kan med glädje meddela att:

KURSERNA MATTE 1 OCH MATTE 2 ÄR NU TILLGÄNGLIGA!

Matteguiden existerar alltså nu i 3 olika exemplar: (1) för dig som läser/har läst de “gamla” mattekurserna som nu fasas ut efter HT2011; (2) för dig som läser de mattekurser som etablerades i och med Gymnasiereformen 2011; och (3) för dig som läser på högskolan. Genom att göra ditt val av kurstyp när du besöker Matteguiden nästa gång så kommer hemsidan att visa ditt val som standard nästa gång du besöker Matteguiden. Valet gör du högst uppe till höger på sidan.
Allteftersom de nya kurserna startas upp så kommer vi att fylla på med matte 3, 4 osv.

GRAFRÄKNARSEKTIONEN HAR UPPDATERATS OCH UTVIDGATS

En grafräknare är så mycket mer än en vanlig miniräknare. Det är synd att bara använda den för att hantera de fyra räknesätten. Man blir lätt förvånad när man med tiden inser hur mycket grafräknaren faktiskt kan göra. Vi hjälper dig att upptäcka detta!
Under grafräknarsektionen kan ni nu hitta:


SLUTLIGEN, PREMIÄR FÖR NYA VIDEOGENOMGÅNGAR!

Under de kommande veckorna kommer Matteguidens videosektion att uppdateras med en rad nya videogenomgångar. En del av de nya videorna är redan släppta och ligger uppe på hemsidan. Lösa ekvationer, olikheter, en cirkelsektors omkrets och area är bara några i raden av videor som redan finns eller kommer att läggas upp under hösten.

Kommentera gärna videorna så att vi kan förbättra dem! Det är ju för er besökare vi gör videorna så vi vill att ni ska ha nytta av dem.
De nya videorna kommer att ersätta alla gamla videosidor och är istället sorterade på matematikämne för att underlätta navigationen eftersom materialet ibland tillhör mer än en mattekurs.

Hoppas att ni alla har haft ett skönt sommarlov och jag önskar er en fortsatt bra hösttermin!

Hälsningar Elin med medarbetare

Postat den 3 september 2012 av Elin

Gillade du denna sida? Hjälp andra att hitta den!

Genom att trycka på länkarna här över så sprider du ordet om Matteguiden och hjälper oss att växa. På så sätt kan vi fortsätta att hjälpa besökare som behöver hjälp med matten.Äldre kommentarer