Matematik är som kärlek - en enkel idé, med det kan bli komplicerat.

-Okänd

Välkommen till Matteguiden!
Här förklaras gymnasiematten utan vrickade härledningar och bevis, som oftast bara krånglar till det hela ännu mer. Duger inte förklaringarna på sidan så kika gärna in i forumet där du både kan bli hjälpt och hjälpa andra.

Uttryck och Ekvationer

Här är ett kort avsnitt som går igenom uttryck och formler samt ekvationer.
Först får vi veta vad är ett uttyck är för något och hur det skrivs rent matematiskt, något som kommer ligga som grund till varje mattekurs du någonsin kommer att stöta på. Efter att ha gått igenom blir vi i Formel-delen presenterade för en trevlig formel som används för att räkna hastighet, tid och sträcka med vilken vi till exempel skulle kunna räkna ut hur lång tid det kommer ta att åka till landet om man kör bilen i 90 km/h hela vägen.

Ekvationsdelen här spinner vidare på det vi lärde oss om uttryck, vi får veta vad en ekvation är och hur vi skriver en sådan. Denna sektion innehåller inte mycket teori utan massa exempel på hur man går tillväga för att lösa ekvationer på olika sätt samt hur man kan skriva om dem för att göra det lättare för sig själv. Jag rekommenderar er starkt att gå igenom dessa exempel vilka jag tror ni kommer ha nytta av i erat framtida räknande av mer komplexa ekvationer.Gillade du denna sida? Hjälp andra att hitta den!

Genom att trycka på länkarna här över så sprider du ordet om Matteguiden och hjälper oss att växa. På så sätt kan vi fortsätta att hjälpa besökare som behöver hjälp med matten.