Matematik är vetenskapen där man inte vet vad man pratar om, inte ens om det man säger är sant.

-Bertrand Russel

Välkommen till Matteguiden!
Här förklaras gymnasiematten utan vrickade härledningar och bevis, som oftast bara krånglar till det hela ännu mer. Duger inte förklaringarna på sidan så kika gärna in i forumet där du både kan bli hjälpt och hjälpa andra.

Integraler

Precis som för Derivator så är detta kapitel det sista som handlar om Integraler. Integraler som för övrigt är ett ganska nytt begrepp för elever, man har inte pysslat lika mycket med det som med derivator när man kommer hit till Matte F. Men det är lugnt, vi går först igenom lite repetition och grunder innan vi går in på de integreringsmetoderna man går igenom i denna kurs. Man kan säga att vi helt enkelt går lite djupare ner i Integraler och teknik. De flesta av dessa metoderna går man också igenom i de första matematik-kurserna på universitetet. Bland annat i kurser som Envariabelsanalys. Kan man allt på denna sida om integraler så har man ett schysst försprång när man kommer till universitetet (eller högskolan!).Gillade du denna sida? Hjälp andra att hitta den!

Genom att trycka på länkarna här över så sprider du ordet om Matteguiden och hjälper oss att växa. På så sätt kan vi fortsätta att hjälpa besökare som behöver hjälp med matten.Äldre kommentarer

  1. Simon Claesson
    14 maj 2013 @ 13:04

    nice